Ziua comunei Bucsani 15 august 2012

15 AUGUST, ZIUA "DALLES" BUCSANI
 

             Ziua comunei Bucșani a fost şi intitulată „ZIUA DALLES" ca un omagiu adus acestei familii de suflet care a avut cea mai mare contribuţie la realizarea marilor obiective din localitate.  În anul 2012, a fost a XV - a ediţie la care se înmânează diplome şi certificate de participare, nefiind un concurs între instituţii de cultură ci doar o prezentare a formațiilor artistice de cântece și dansuri populare din partea mai multor Cămine Culturale. Consiliul local şi Primăria Bucşani a hotărât să se acorde familiilor care împlinesc 50 de ani de la data căsătoriei, câte o diplomă şi suma de 100 RON, în semn de respect şi recunoştinţă.
La manifestare au participat şi artişti consacraţi de muzică populară românească.
            Ziua de 15 august a început să fie în atenţia Autorităţilor Administraţiei publice Locale începând cu anul 1994, când oamenii se strângeau în parcul din localitate şi Căminul Cultural prezenta o serie de manifestări artistice de cântece şi dansuri populare româneşti. În fiecare an, manifestarea a luat mai mare amploare fiind invitate mai multe instituţii de cultură din judeţ (Cămine Culturale, Centrul Judeţean Pentru Cultură, etc.). Aşa se face ca Administraţia Locală ( Primăria şi Consiliul Local Bucşani) au acordat din ce în ce mai multă importanţă acestei zile şi începând cu anul 1998 a fost oficializată ca zi a comunei Bucşani.
 
LATURA CREŞTINEASCĂ A SĂRBĂTORII SFINTEI MARII

           Este o sărbătoare creştină denumită „ADORMIREA MAICII DOMNULUI" SFÂNTA FECIOARĂ MARIA, Mama lui Isus Hristos. Cinstirea Maicii Domnului este o faptă a dreptei credinţe şi o încercare de a înţelege taina divină de transformare a omului rătăcit în patimă, într-un grăitor al virtuţii.


           Sărbătoarea Maicii Domnului ne impune  datoria de a uita dezbinările şi prejudecăţile trecutului şi să căutăm cu mai multă răbdare şi atenţie credinţa. Cu această ocazie, Primăria, Consiliul local şi în special Primarul comunei Bucșani urează tuturor cetăţenilor, sănătate, fericire, înţelegere, realizari  şi toate cele bune, iar celor ce poartă numele de Maria, Marin, Marian, Mariana,  LA MULŢI ANI !


 Fotografii 15 august 2012:


Deplasare de la Biserica SF. Imparati Constantin si Elena, spre parcul Dalles Bucsani

 
Slujba de Pomenire a Familiei Dalles Bucsani la statuia din Parc
 
 
Ansamblul Caminului Cultural Bucsani
 
 
Ansamblul Caminului Cultural Bucsani
 
Ansamblul Caminului Cultural Bucsani
 
Ansamblul Caminului Cultural Bucsani
 
Ansamblul Caminului Cultural Aninoasa
 
Caminul Cultural Aninoasa
 
Caminul Cultural Vulcana Bai
 
Caminul Cultural Cornatelu
 
Caminul Cultural Dragomiresti